måndag 21 februari 2011

Lilleman är superförkyld

Lilleman är så förkyld, den stackaren! Han har jättetrötta ögon, rosslig hals och näsan rinner som en vattenkran. Nu vill han gärna ha nappen hela tiden, trots att han vanligtvis klarar sig bra utan den på dagen.

Sambon tar hand om lilleman nu så att jag kan gå till jobbet. Stackarn får ju inte sova. Han har varit vaken sedan 8 på morgonen i söndags och det blir nog inte mycket sova med två hundar, som vill ha hans uppmärksamhet och en snorig pojk som vill vara nära sin pappa hela tiden. Det är bland annat för sådant här jag älskar honom så mycket. Istället för att säga; "Nej, jag kan inte ta hand om lilleman för jag behöver sova", så säger han; "Det är bättre att du går till jobbet. Jag kan vara hemma med lilleman".

Nu är gamla lägenheten färdigstädad. Och tömd. Jag har själv inte använt källarförrådet så jag hoppas innerligt att det inte finns någon trevlig överraskning där. Nu ska jag bara hitta alla nycklar så är det klart sedan. Vad skönt :).

Klart slut!

onsdag 16 februari 2011

Lilla hunden nästan rumsren

Nu börjar den lilla hunden att bli rumsren. Bara ett problem - hon klarar sig sämre nu när jag är på jobbet halva veckan. Vi misstänker att hon känner sig övergiven och mår dåligt och att det är därför det går sämre. Hon har ju haft mig hos sig hela livet och plötsligt är jag inte där hela tiden längre. Det behövs bara lite tid och sedan kommer hon vara glad och veta att jag kommer hem igen på kvällen. Jag ser verkligen fram emot att slippa plocka bajs både inne och ute :P.

Det var lite grann som att ha två bebisar precis när hon kom till oss. Både lilleman och hon ville ha uppmärksamhet och krävde lek och gos. Man blir totalt utmattad ju. Jag är grymt imponerad av alla föräldrar som skaffar barn tätt. Att de inte blir galna och går och yxmördar folk för skojs skull i större utsträckning är ett mysterium ;).

Klart slut!

måndag 14 februari 2011

Bara flyttstädning kvar

Nu har jag äntligen hämtat alla prylar som fanns kvar i gamla lägenheten. Alla stora möbler var redan flyttade så det var bara allt småkrafs kvar, så som böcker, handdukar, köksredskap. Det kan ju inte vara så mycket utan måste få plats i en Opel Astra, halvkombi. Glad i hågen släpar jag och min kära lillasyster ner alla saker som ska hem till trappuppgången. Jag ska bara upp och ta ner den sista kartongen medan lillasyster börjar packa in allt i bilen.

När jag väl kommer ner möts jag av lillasysters konstaterande att det ser mörkt ut att få med allt. Jag går ut och kollar. Av totalt 5 stora kartonger får endast en av dem plats i min lilla skruttiga bil! Jag bedömde nog att jag hade lika mycket utrymme som i en mindre buss. Snacka om att ha dålig storleksuppfattning :P.

Jag fick ringa min kära far så att han kunde komma och hjälpa mig med sin herrgårdsvagn. Vi fick faktiskt med allt i två bilar. Det var jätteskönt. Nu bor familjen i ett kartonglandskap utan dess like. Vi får försöka göra ett ryck eller flera under veckan för att få bort kartongskogen igen.

Nu är det bara flyttstädningen kvar och sedan behöver jag inte tänka på min gamla lägenhet mer :). Jag har till 28:e februari på mig, så det känns ju helt överkomligt.

Idag är det alla hjärtans dag. Det kommer vara första gången någonsin som jag firar den dagen. Det känns lite pirrigt. Jag har ju inte riktigt haft någon som ville fira det med mig tidigare. Man kan ju felaktigt få för sig att en person som påstår sig vara ens livskamrat skulle vilja fira detta men låt er inte luras så lätt. Exet ville inte fira och jag ville definitivt inte fira med honom. Jag tyckte inte att han var så mycket att hänga i granen efter all misshandel.

Nu, däremot, vill jag så gärna fira med min älskling. Han är det bästa som hänt mig och jag hoppas verkligen att vi kommer vara tillsammans för resten av våra liv. Han kommer fixa middag till mig så att allt är klart när jag kommer från jobbet. Jag blir glad bara jag tänker på det :D. Han ska få Macaroons av mig. Han säger hela tiden att det ser så gott ut när han ser det på tv, så jag tänkte att han skulle prova om det är lika gott i verkligheten. Enda problemet är att han inte tål mandel och Macaroons innehåller definitivt mandel. Han får lova att inte dö innan han börjar äta helt enkelt ;).

Klart slut!